De open dagen op 3 en 4 mei 2019 kunnen we met recht 2 geslaagde dagen noemen! RobWelding heeft veel verschillende robots opgesteld, lasrobots, slijprobots en complete installaties!

Mede dankzij onze partners hebben de open dagen veel bezoekers gehad! Zo was het een nuttige huisbeurs waar kennis gedeeld werd, inspiratie opgedaan, feest gevierd en nieuwe mogelijkheden geïntroduceerd.

Lasrobotopstellingen

Hieronder ziet u een plattegrond van de open dagen bij RobWelding, met de robotopstellingen, de opstellingen van de stands van de partners en de food & drinks services. Er werden diverse producten en installaties laten zien, en ook de stands van de partners trokken veel bekijks! De partners die aanwezig waren op de open dagen zijn: Destaco, Dinse, Duursma, Fortune, Hoekman, Migatronic, Roodbeen, Severt, Van Laar.

Partners RobWelding

3D programmeren

Op de open dagen bij RobWelding kon het publiek kennismaken met het programmeren van robots in Virtual Reality. Er waren twee opstellingen met 3D brillen (HTC vive) en toebehoren. De programma's werden geschreven in het offline-programmeerpakket Robotstudio van robotleverancier Asea Brown Boveri.

Virtual Reality programming robotVirtual Reality programming Robotstudio

Cobot

Ook was er zelfs een cobot aanwezig op de open dag! Deze was welliswaar van Migatronic, die als partner op de open dag aanwezig was. Deze cobot last met een lasmachine van Migatronic, die RobWelding ook in diverse robotinstallaties implementeert. Bent u bekend met Migatronic lasmachines, en wilt u deze geïntegreerd hebben in uw robotinstallatie? Dat kan bij RobWelding!

Cobot open dagen RobWeldingLassen met Cobot RobWelding

Ready Robotic Cell

Natuurlijk had RobWelding ook een aantal Ready Robotic Cells opgesteld staan. Deze robotcellen zijn uitgevoerd met een lasrobot van ABB en een lasmachine naar keuze. De lasmachines die aan de lasrobots gekoppeld worden zijn geschikt voor MIG/MAG lassen of TIG lassen. Dit wordt allemaal naar klantvraag geïmplementeerd. Wil je meer weten over de lasmachines die in een RRC passen? Bekijk dan het Ready Robotic Equipment assortiment.

Ready Robotic CellReady Robotic Cell in werkplaats RobWelding

Gerobotiseerd polijsten

Op de open dagen liet RobWelding een demo zien van een polijst robot. Dit polijsten gebeurde met een IRB 4400. Deze robot polijst in 2x een complete las van 1 cm van het staal af! De robot heeft Force Control, Machining FC, een spindel tot 24000 RpM en beschikt over een kracht van 7,5Kw. Het slijpen wordt hiermee stukken gemakkelijker! 

Slijpen met een ABB robot op de open dagen bij RobWeldingSlijpen met ABB robot trekt veel bekijks op de open dagen, wellicht door het geluid en de vuurspetters?

Feest bij RobWelding

Het was natuurlijk ook een beetje feest bij RobWelding, RobWelding hield deze open dagen namelijk vanwege het 12,5 jarig jubileum dat dit jaar gevierd werdt. Daarom heeft RobWelding de snackmobiel van snackmobiel Roodbeen uitgenodigd om een snack en een frietje te verzorgen, en stond Fortune met een koffieauto bij RobWelding op de open dag!

Gezellig een frietje eten jong en oud bij RobWeldingFortune koffie auto

Heeft u de open dagen gemist, maar wilt u wel graag een kijkje nemen bij RobWelding? Neem dan geheel vrijblijvend contact op!

Lasrobot in 4 stappen!

Inventarisatie

Configuratie

Installatie

Optimalisatie

 • Inventarisatie

  Samen kijken we welke groeimogelijkheden er binnen uw huidige productieproces zijn. Vervolgens krijgt u een offerte op maat aangeboden.

 • Configuratie

  Naar aanleiding van de offerte nemen we de mogelijkheden in detail met u door: de robot, programma's, mallen, workflow, et cetera.

 • Installatie

  Het ontwikkelen, produceren en installeren van de volledige installatie, dat doen wij. Altijd in overleg met u als opdrachtgever. We testen de robot bij ons op locatie, zodat de robot bij u meteen kan gaan draaien.

 • Optimalisatie

  We blijven continu in contact over de mogelijkheden voor verdere optimalisatie. Ook verzorgt RobWelding training, service en onderhoud.

  Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op!