Highlights

 • Installatie in één dag.
 • Voordelige prijs.
 • Kleine en middelgrote producten lassen tot wel 2 meter.

Robotspecialist RobWelding verkoopt en installeert kant-en-klare lasrobotcellen in verschillende formaten. Het voordeel van deze standaard installaties is dat we een gunstige prijs kunnen bieden omdat we bepaalde onderdelen grootschaliger inkopen en produceren. In deze zogenaamde Ready Robotic Cellen koppelt RobWelding een ABB-lasrobot aan één van de modernste lasmachines. Deze lasmachine integreren we volledig in de ABB-software. U kunt alle lasinstellingen dus met de robotbesturing instellen.

Na installatie direct aan de slag!

Na installatie van de robotcel kunt u direct aan de slag! RobWelding assembleert en test de cel vooraf (met oog voor ergonomie en compactheid) en plaatst ze binnen één werkdag. Omdat de lascel op een basisframe wordt gemonteerd, is de Ready Robotic Cell daarna direct inzetbaar!

Naast de robot en de lasmachine staat in de cel ook een R-Manipulator. Deze manipulator brengt het product bij de operator, wat looptijden minimaliseert en de inschakelduur verhoogd.

Ook kan de manipulator aan de inlegzijde per programma een bepaalde stand innemen, wat het wisselen van producten vereenvoudigt.

Gemakkelijke robotcel met details

Compacte lasrobotcel

In de compacte lasrobotcel is standaard een reinigingsstation geïntegreerd om de lastoorts te reinigen. Ook is de spraak-makende en gepatenteerde Bulls Eye van ABB in de cel te vinden. Dit is een laserstraal om het TCP (tool center point) te controleren en automatisch bij te stellen.

Elk bedrijf is weer anders en producten verschillen. Daarom biedt RobWelding u meerdere extra opties waarmee u het automatiseringsproces volledig op uw specifieke producten af kunt stemmen. Zo haalt u slim het optimale rendement uit onze RRC.

Bovenaanzicht van een robotcelReady Robotic Cell

Ready Robotic Cell animatie met alle invalshoeken

Lasrobot in 4 stappen!

Inventarisatie

Configuratie

Installatie

Optimalisatie

 • Inventarisatie

  Samen kijken we welke groeimogelijkheden er binnen uw huidige productieproces zijn. Vervolgens krijgt u een offerte op maat aangeboden.

 • Configuratie

  Naar aanleiding van de offerte nemen we de mogelijkheden in detail met u door: de robot, programma's, mallen, workflow, et cetera.

 • Installatie

  Het ontwikkelen, produceren en installeren van de volledige installatie, dat doen wij. Altijd in overleg met u als opdrachtgever. We testen de robot bij ons op locatie, zodat de robot bij u meteen kan gaan draaien.

 • Optimalisatie

  We blijven continu in contact over de mogelijkheden voor verdere optimalisatie. Ook verzorgt RobWelding training, service en onderhoud.

  Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op!