Robots leasen

RobWelding wil robotlassen voor iedereen mogelijk maken. Daarom verleasen wij lasrobots in samenwerking met Prof-Lease robots. Bij leasen heeft u niet de investeringskosten die u bij het kopen van een robot wel heeft. Zeker voor bedrijven die eigenlijk te druk zijn om nog met de hand te blijven lassen, maar nog geen of weinig lasrobotervaring hebben, is leasen een uitkomst.

Maatwerkoplossingen

De leaseprijs verschilt per robotproject. RobWelding en Prof-Lease bieden maatwerkoplossingen per opdrachtgever. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een robot voor vijf jaar te leasen en dan terug te geven aan RobWelding. Ook is het mogelijk om tijdens de leaseperiode de gehuurde robot te vervangen voor een grotere of een nieuw model. Wij gebruiken deze tweedehands robot dan voor onze eigen lasproductie, of eventueel verkopen wij hem door of verhuren de robot weer aan een andere partij.

Investeren met behoud van liquiditeit

Leasen past bij de huidige marktomstandigheden. Veranderende financiële marktomstandigheden vereisen een aanpassing van financieringstrategie. Was het in het verleden niet al te lastig om leningen aan te trekken voor investeringen, vandaag is het aanzienlijk minder evident dat financiële instellingen leningen verstrekken. Ondernemingen richten zich daarom op het behouden van liquiditeit. Investeringen in bijvoorbeeld lasrobots vergen veel van de momenteel vaak schaarse liquiditeit. Maar elke ondernemer weet ook dat investeringen essentieel zijn voor de continuïteit en de slagkracht ten opzichte van de concurrentie. Door te leasen kunnen ondernemers deze posities behouden of zelfs versterken en dit met behoud van een sterke liquiditeit en een minimale afhankelijkheid van derden.

Betalingen en inkomsten gelijk

Door te leasen wordt de liquiditeit gespreid over de economische levensduur van de robot. Zo kunnen de betalingen aan RobWelding nagenoeg gelijklopen met de inkomende kasstromen die de robot genereert. Zo blijven de liquide middelen in de onderneming.

Ingewerkte robot

In combinatie met het leasen van een lasrobot kunt u bij RobWelding uiteraard ook terecht voor:

Robots huren

U heeft hierbij niet de investeringskosten van een nieuwe robot, daarom is huren bij uitstek een manier om kennis te maken met robotlassen. Zeker als u eigenlijk wel té druk bent om nog met de hand te blijven lassen. En bij drukte is het huren van een robot ook ideaal om tijdelijk de stapels werk op te vangen. Tegelijkertijd leidt een sneller productieproces weer tot lagere kostprijzen. U profiteert dus van de voordelen, zonder te investeren in een nieuwe robot.

Ingewerkte robot

Wanneer u een lasrobot huurt, kunt u bij RobWelding uiteraard terecht voor:

Handlingrobot

Projecten

Handlingrobot

Bekijk ons laatste project, de handlingrobot bij Priema in Hoevelaken. Dit project vervangt maar liefst het werk van 2 medewerkers!