Dat het gebruik van een robot niet complex hoeft te zijn en veel kan betekenen voor de efficiëntie van je productieproces, toont lasrobotspecialist RobWelding tijdens de Brabantse Metaaldagen. De totaalleverancier op lasrobotgebied presenteert namelijk zijn kant-en-klare Ready Robotic Cell (RRC). De RRC is een onderdeel van de Ready Robotic Line van RobWelding.

Kant-en-klare robotcel

De RRC is een lascel in verschillende formaten, waarin een ABB-lasrobot gekoppeld is aan een lasmachine. Deze robotcellen zijn voor iedereen bereikbaar en snel inzetbaar. Na slechts vier stappen kan de robotcel al in gebruik genomen worden. Dat wil zeggen: inventarisatie, configuratie, installatie en met de vierde stap is de robotcel operationeel. Dat kan al binnen een werkdag en tijdens de Brabantse Metaaldagen wil RobWelding laten zien dat dankzij deze eenvoudige opzet, een gerobotiseerd lasproces in één opstelling mogelijk is.

Optimaal automatiseringsproces

RobWelding biedt keuze uit verschillende robots, met een bereik van 1 tot 4 meter. Verder zijn er voor afnemers diverse extra opties, om hun automatiseringsproces volledig op hun specifieke producten af te kunnen stemmen. Een lasnaadvolgsysteem is hiervan een voorbeeld. Niet alleen de RRC zelf is aan te passen aan de wensen van ieder individueel bedrijf, ook bestaan er verschillende aanschafopties. Zo kan de RRC gekocht, gehuurd of geleased worden.

Compacte robotcel

Tijdens de Brabantse Metaaldagen toont RobWelding de RRC 300, een robotcel waarbij alle componenten volledig zijn geïntegreerd in één basisframe. Naast de robot en lasmachine staat in de cel ook een R-Manipulator. Deze brengt het product bij de operator, zodat hij niet om de cel heen hoeft te lopen. Ook kan de manipulator aan de inlegzijde per programma een bepaalde stand innemen, wat het wisselen van producten vereenvoudigt. In de compacte lasrobotcel is standaard een reinigingsstation geïntegreerd om de lastoorts te reinigen. Daarnaast is tevens de gepatenteerde Bulls Eye van ABB in de cel te vinden. Dit is een laserstraal om het TCP ( tool center point ) te controleren en automatisch bij te stellen.