Bekijk de functies van de Ready Robotic Cell van RobWelding! Wat vindt jij de belangrijkste functie van een lasrobot? In deze video zie je RRC van RobWelding, die in 1 dag al klaar is voor gebruik. Dat is een van de voordelen van de Ready Robotic Cell.

Nu robotlassen op een standaard cel!

De Ready Robotic Cell van RobWelding bestaat uit een standaard opbouwunit, met daarop de lasrobot, bijvoorbeeld een IRB2600 of een IRB1600. Onder de opbouwunit worden de las-bron, de controller en de andere interface-boards geplaatst. Voor de lasrobot wordt de manipulator geplaatst om het product in de lasmal te positioneren. Als manipulator type wordt vaak de R300 gebruikt, die horizontaal en verticaal kan manipuleren. Zo zijn alle lasposities goed bereikbaar. Er zijn ook andere types manipulatoren te verkrijgen in de RRC.

Robotlassen voor iedereen

RobWelding verzorgt de engineering en het opbouwen van de robot-cel, maar ook van de mal en de manipulator, afhankelijk van het type product, en de wensen van de klant. RobWelding maakt op die manier robotlassen voor iedereen mogelijk. Je kunt programmeren met de programmeerunit naast de robot, je kunt je lasparameters instellen via de programmeerunit, en daarna nalopen bij de robot. Het veiligheidssysteem van de Ready Robotic Cell zorgt ervoor dat je daarna veilig productie kunt draaien. Je moet daarvoor eerst de pre-reset knop indrukken, daarna kun je door het lichtscherm heen naar buiten lopen, en dan kun je het robot-programma afspelen. Door het Tag-in/Tag-out system kun je bovendien de controller alleen in automatische afspeelmodus zetten als je de deur van de Cell op slot hebt gedaan.

Automatisch slimmer

De robot kalibreert zichzelf na het afspelen van een aantal routines door gebruik van de Bulls-Eye, dit is een kalibratiesysteem van ABB om het Tool-Center-Point (TCP) te her-kalibreren. Dit gebeurt door een laserstraal die de gas-cup en het draadje van de lastoorts meet. De robot reinigt zijn lastoorts zelf door de ingebouwde reinigingsunit, het Toorts-Service-Center (TSC) reinigt de toorts, freest de gas-cup uit en knipt de draad af op de juiste uitsteeklengte. De robot reinigt ook eerst de toorts voordat er een Bulls-Eye routine uitgevoerd wordt, zodat het kalibreren met de juiste waardes gebeurt.

Robotlassen in één dag!

De Ready Robotic Cell wordt eerst volledig opgebouwd in de fabriek bij RobWelding, en na uitvoerig testen en optimaliseren van het programma wordt de robot-cel in 1 dag bij de klant op locatie gemonteerd. RobWelding helpt de klant bij het volledige proces, van starten met nadenken over de product-mal tot een operator-training voor de gebruikers! RobWelding maakt robotlassen voor iedereen mogelijk!

"Sta versteld wat je kunt met de functies van de RRC!"

— Martijn Hubers, Sales-engineer bij RobWelding

Bekijk de Ready Robotic Line