Het certificeren van robot programmeurs volgen de ISO-normen helpt je om je investering in een robot rendabel te maken. Wanneer uw personeel goed en snel kan programmeren wordt de efficiëntie van de lasrobotinstallatie verhoogd. Zo kunt u ook gemakkelijk kleine series lassen of programma's aanpassen.

Het werken met een robotinstallatie kan nieuwe kennis en ervaring vragen van uw huidige operators. Om hen op de juiste manier met de lasrobot te kunnen laten werken heeft RobWelding een training ontwikkeld. Deze training kan op individueel niveau en op groepsniveau plaatsvinden. De training geven we in principe bij RobWelding op locatie, maar kan ook bij uw bedrijf gegeven worden. Het doel is dat uw personeel leert programmeren in de robot-software zoals robotstudio. Zo kunnen zij zelf de lasprogramma's maken voor uw producten en verschillende programma's gaan schrijven.

Deze cursus is een door RobWelding gemaakte samenvatting van de algemene IRC-5 robothandleiding van ABB. Na de training beheers je de volgende onderwerpen: