Veel directies denken dat de aanschaf van een robot complex en duur is. Lasrobotspecialist RobWelding maakt deze aanschaf nu echter verrassend overzichtelijk en biedt tevens de mogelijkheid om een robot te huren of leasen.

Ready Robotic Cell

RobWelding verkoopt onder de naam Ready Robotic Cell kant-en-klare lasrobotcellen. Het betreft lascellen in verschillende formaten waarin een ABB-lasrobot gekoppeld is aan één van de betere West-Europese lasmachines. Het aankoopproces van deze robotcellen is zo overzichtelijk, omdat het uit slechts vier stappen bestaat: inventarisatie, configuratie, installatie en starten. De Ready Robotic Cell (RRC) is operationeel binnen 1 werkdag.

Kopen, huren en leasen

"Dankzij deze eenvoudige opzet, zien klanten nu haast in één opslag of een gerobotiseerd lasproces mogelijk is. Ook omdat het kostenplaatje van de Ready Robotic Cell concreet is", aldus RobWelding-directeur Karel van Vlastuin. "Daarnaast bieden we meerdere aanschafopties. Is kopen de beste optie, of kiest de klant toch liever voor een flexibele vorm van huren of leasen?"

Lasrobot en keuzes

Elk bedrijf is anders en producten verschillen. “Daarom bieden we bij de RRC de keuze uit verschillende robots. Robots met een bereik van 1,40 tot 2 meter. Verder reiken we onze afnemers extra opties aan, om hun automatiseringsproces volledig op hun specifieke producten af te kunnen stemmen. Een lasnaadvolgsysteem is hiervan een voorbeeld.”

ABB lasrobot geïntegreerd in een RRC

ABB lasrobot geïntegreerd in een RRC van RobWelding

Bekijk de RRC van RobWelding