Heeft u een lasmal nodig? RobWelding is totaalleverancier waar het lasrobots betreft. Dat betekent dat u voor alles wat met gerobotiseerd lassen te maken heeft, bij RobWelding terecht kunt. Wij kunnen voor ieder product een mal engineren en denken daarin met u mee over gebruiksgemak voor de operator en de efficiëntie van de productie. Ook voor lasmallen om met de hand te lassen kunt u bij RobWelding terecht. In de Severt manipulatoren kunnen we zelfs mallen hangen tot wel 70.000 kg.

Lasmallen zijn voor robotgebruikers een lastig vraagstuk. Het lassen met de lasrobot kan alleen succesvol uitgevoerd worden wanneer het product goed gepositioneerd wordt. Een perfect ontworpen mal is hierbij onmisbaar. Hoe eenvoudiger de mal is, hoe beter. De operator kan de mal dan gemakkelijk gebruiken en er kan weinig aan de lasmal slijten. We engineren voor grote producten vaak verschillende mallen. Als eerste de hechtmal, en daarna de aflasmal. Ook kunnen we mallen maken die volledig geïntegreerd worden in uw productieproces.

3D-ontwerp lasmallen

lasmallen voor lasrobots

Bij een robotproject is een mal meestal ook het begrotingssluitstuk, vaak willen bedrijven het zelf doen om de kosten te drukken. Maar waar moet u dan op letten? Daarom biedt RobWelding de mogelijkheid om de mallenbouw in verschillende stappen onder te brengen. Wij kunnen eerst een inventarisatie en een 3D-ontwerp van de mal maken. U mag daarna beslissen wat u doet: of RobWelding de mal laten maken, of de mal zelf maken.

Klantspecifieke mallen

bovenaanzicht 3D model lasmal

Hierboven ziet u de mallen die wij gemaakt hebben voor Drentea. Je kunt de mallen eenvoudig bedienen, en meerdere producten in 1 mal leggen. Voordelen van RobWelding mallen zijn: Wij maken mallen op maat, in werkelijk alle soorten en maten. De door ons gemaakte mallen zijn gericht op de klantvraag en passen bij de desbetreffende grote van de serie en/of productie. Op de mallen die wij engineren gebruiken we ook de gemakkelijke snelspanklemmen van Destaco waardoor het voor uw operator eenvoudig is om de producten in en uit de mal te halen.

Lasmallen voor lasrobots

Bijzondere maatwerk mallen

high-tech lasmal

Hierboven ziet u een voorbeeld van een maatwerk mal. Deze mal hebben wij gemaakt voor Spierings. Wilt u meer weten over dit project? Neem dan contact op met uw RobWelding adviseur!