Met de SEVERT-positioneringstechnologie kunt u veilig en gemakkelijk producten verplaatsen van 250 kg tot 70.000 kg. De SEVERT manipulatoren hebben zich bewezen op het gebied van bouw- en landbouwmachines, bedrijfsvoertuigen, industriële voertuigen, alsook in de luchtvaart en energietechnologie.  

Afhankelijk van het ontwerp kunnen de SEVERT manipulatoren ladingen van 250 kg - 70.000 kg verplaatsen en kunnen de modellen ook nog gemakkelijk worden aangepast dankzij het modulaire ontwerp. Zo kunnen we de manipulatoren aanpassen aan uw specifieke eisen. De stabiele en robuuste constructie, de flexibele positionering op maximaal drie assen en het bedieningsgemak voor de operator maken deze SEVERT manipulatoren onmisbaar bij de productie van grote producten. U kunt de montage en het verwerken van grote werkstukken vereenvoudigen, en het proces naadloos laten aansluiten op uw lasproductie. De effectiviteit van onze technologie maakt een verkorting van de productietijd tot 40 procent mogelijk. Hieronder ziet u 4 voorbeelden van SEVERT manipulatoren die volledig doorontwikkeld en klaar voor gebruik zijn. Dit zijn het Type S10, de draai- kantel manipulator, en het Type S20, de roterende manipulator. Ook het Type S30, de positioneringstafel, en het Type S40, de dubbele kolom-positioneer manipulator.

Werkstukpositioneerder, handgestuurd Type S10 - draai- kantel manipulator

Het basisprincipe: als gevolg van de opstelling van de rotatie-as van de draagarm boven de klemplaat, fungeert de steunarm als een tegengewicht voor het werkstuk. Daarom zijn de machines veel krachtiger dan kantelverstellers. Met dit principe kunt u de aangegeven belastingen in elke positie aan. Door de eindeloze rotatie van de 2 rotatie-assen en de extra hoogte-ervaring zijn alle werkstukposities (ook boven het hoofd) mogelijk.

Werkstukpositioneerder, handgestuurd Type S20 - roterende manipulator

Manipulator voor robotinstallatie

Deze solide machines hebben zich al duizenden keren in de markt bewezen en hebben zelfs na vele jaren een hoge restwaarde. Door het gesloten ontwerp en het gebruik van hoogwaardige merkcomponenten garanderen we een probleemloze werking en een hoge machinebeschikbaarheid gedurende vele jaren. 

Werkstukversteller, handgestuurd Type S30 - Draaischijf

SEVERT manipulatorSEVERT draaitafels zijn klaar voor gebruik in een paar eenvoudige stappen. Het assortiment omvat een breed scala aan standaardmachines, tot klant- en componentspecifieke ontwerpen. Ze kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in uw productieproces. Dankzij hun modulaire ontwerp zijn de SEVERT-verstelcilinders perfect afgestemd op uw lastoepassing. 

Werkstukversteller, handgestuurd Type S40 - dubbele kolom-positioneer manipulator

SEVERT manipulator voor lasrobotinstallatieSEVERT vertrouwt op een moderne, eenvoudig te gebruiken en zelfverklarende machinebesturing met de hoogste veiligheidsnorm. Afhankelijk van de vereisten kan de besturing worden uitgebreid met bijvoorbeeld een hoogte-afhankelijke rotatievrijgave of een voorkeurspositie voor het laden en lossen van de machine. Het ontwerp van de aandrijving met dubbele remkracht en een speciaal ontwikkelde hydrauliek maken veilig werken onder belasting mogelijk.